perjantai 9. marraskuuta 2012

Orapihlaja

Olen aina rakastanut ja inspiroitunut Jill Barklemin Tiheikön väki-kirjoista. Niiden kuvituksista löytyy aina uutta ja tykkään erityisesti pienistä yksityiskohdista, kuten katossa roikkuvista kuivatettavista sienistä.


Olen jo muutamia vuosia piirrellyt kuvia Tiheikön väen taloista ja suunnitellut toteuttavani jonkun niistä. Tänä kesänä sitten repäisin ja suunnittelin, piirsin, sahasin, naulasin, maalasin ja tapetoin... Talosta tuli kutojien talo, Orapihlaja, jossa kehrätään, värjätään, kudotaan ja myydään tekstiilejä. Kutojat myös asuvat talon toisessa päädyssä, kauppa on maantasalla toisessa.
Katto on vielä kesken, mutta tästä saa käsityksen siitä millainen siitä on tulossa. En tiedä mitä materiaalia tässä on, tiedän vain että sitä käytetään kudonnassa koristeena. Mutta oikein hyvää ja monipuolista ainetta minimaailmassa. :)
Talo on siis osittain auki joka suunnasta. Halusin kokeilla miten se toimisi käytännössä ja tykkään lopputuloksesta oikein paljon. Talosta tuli uudella tavalla kolmiuloitteinen. Alustana on Ikeasta ostettu pyörivä tarjotin.
Yksityiskohta talon seinästä

Värjäyksessä sotkeentunut kaatoallas

 Makuuhuone Kylpyhuone

Kaupan tilat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti